Kwint handleiding

Artikel: P182-6

Kwint handleiding
Kwint is speciaal ontwikkeld voor leerlingen die, om wat voor reden dan ook, behoefte hebben aan het opfrissen van de basisvaardigheden van realistisch rekenen. Kwint is dé ideale opstap naar het rekenonderwijs in de reguliere groep.
Toevoegen aan winkelwagen
Prijs: 170,00 Euro
ISBN: 90-5819-182-6
Bestelnummer: P182-6
Auteur(s): W. Hoogendijk, D. de Groot, M. Bakker

Omschrijving

De handleiding van Kwint bestaat uit een ringband met daarin een algemene handleiding, intake, uitgebreide lesbeschrijvingen, kopieerbladen en de juiste antwoorden bij de lessen.


In Kwint wordt rekening gehouden met de geringe taalvaardigheid, maar ook met de eerder opgedane rekenervaring. De leerlingen werken in niveaugroepen, waarbij de lessen bestaan uit een instructiegedeelte en een deel zelfstandig werken. Kwint bevat bovendien diagnostische activiteiten voor de intake en controletaken per niveaugroep. Doorstroomprofielen geven aan hoe een leerling kan instromen in de reguliere rekenmethode. Kwint is zeer geschikt voor nieuwkomers.

Voorbeeld

Bekijk een deel van de handleiding


Bekijk een deel van een werkschrift (deel 1)


Aanvulling: geïllustreerde leessommen
In de praktijk is gebleken dat de leessommen te talig zijn voor minder taalvaardige leerlingen. Daardoor kunnen ze de som niet uit het verhaal destilleren. Hierom zijn bij 80 leessommen uit Kwint illustraties in de vorm van strips ontwikkeld. Deze kunt u kosteloos downloaden (pdf-bestanden aan de rechterzijde onder 'Documenten', kies vervolgens voor 'Document lezen' om het te downloaden).

Gerelateerde artikelen

CED-Groep, Postbus 8639, 3009 AP Rotterdam|010-4071 599|info@cedgroep.nl, www.cedgroep.nl