Zo doe ik (observatielijsten, 10 stuks)

Artikel: U246-6

Zo doe ik (observatielijsten, 10 stuks)
De ontwikkeling van jonge kinderen mag tegenwoordig rekenen op veel aandacht. En terecht, ze verdienen de beste zorg en de onverdeelde aandacht. Om de ontwikkeling van jonge kinderen te volgen en te stimuleren, is er het complete kindvolgsysteem Doen, Praten, Bewegen en Rekenen. Hiermee worden baby's en peuters gevolgd en gestimuleerd op de spraak/taal, sociaal-emotionele, motorische en rekenontwikkeling. Een belangrijke tool voor pedagogisch werkers!
Toevoegen aan winkelwagen
Prijs: 33,50 Euro
ISBN: 90-5676-246-6
Bestelnummer: U246-6
Auteur(s): L. van Dijk
Uitgavejaar: 2007

Omschrijving

Wat is Doen, Praten, Bewegen en Rekenen?

Doen, Praten, Bewegen en Rekenen is een compleet kindvolgsysteem, dat bestaat uit Zo doe ik, Zo praat ik, Zo beweeg ik en Zo reken ik. Pedagogisch werkers volgen en stimuleren de ontwikkeling van 0-4-jarigen, op het gebied van motoriek, spraak/taal, rekenen en sociale competentie.

Observeren en stimuleren

De vragen in de observatielijsten gaan over concreet observeerbare gedragingen of vaardigheden en geven daarmee een objectief beeld. In de handleiding zijn handelingssuggesties opgenomen. Met die suggesties kunt u de ontwikkeling van het kind extra stimuleren.

Compleet kindvolgsysteem

Doen, Praten, Bewegen en Rekenen bestaat uit vier verschillende observatielijsten:

Zo Doe Ik: voor de sociaal emotionele ontwikkeling
Zo Beweeg Ik: voor de motorische ontwikkeling
Zo Praat ik: voor de spraak/taal ontwikkeling
Zo Reken ik: voor de rekenontwikkeling
Wanneer u deze vier observatielijsten tegelijk inzet, heeft u een compleet kindvolgsysteem. Alleen deelgebieden observeren, bijvoorbeeld als aanvulling op uw huidige kindvolgsysteem, is ook mogelijk.

Elk deel bestaat uit observatielijsten en een handleiding met instructies voor gebruik en handelingssuggesties. Ieder kind krijgt een eigen observatielijst.

Nieuwsgierig?

Wilt u meer weten over het kindvolgsysteem Doen, Praten, Bewegen en Rekenen? Download dan onze informatiefolder (pdf-bestand aan de rechterzijde, onder 'Documenten') over het gelijktijdig inzetten van de observatielijsten. Hierin staat meer informatie over de onderliggende samenhang en inzet van het kindvolgsysteem.

De observatielijsten Doen, Praten, Bewegen en Rekenen worden door veel medewerkers binnen de kinderopvangsector gebruikt. Deze lijsten zijn ook wetenschappelijk onderzocht. Benieuwd naar de resultaten? Lees meer over het onderzoek (pdf-bestand aan de rechterzijde, onder 'Documenten').

Gerelateerde artikelen

CED-Groep, Postbus 8639, 3009 AP Rotterdam|010-4071 599|info@cedgroep.nl, www.cedgroep.nl