Jongeren... en hun sociale talenten

Artikel: U263-9

Jongeren... en hun sociale talenten
Jongeren en… hun sociale talenten is een aanpak voor het bevorderen van sociale competentie. Samen met de leerlingen werkt u projectmatig aan verschillende onderdelen van sociaal gedrag in de onderbouw van het voortgezet onderwijs.
Toevoegen aan winkelwagen
Prijs: 53,99 Euro
ISBN: 978-90-5819-263-9
Bestelnummer: U263-9
Auteur(s): L. Pot, A. Smit, L. van Dijk
Uitgavejaar: 2008

Omschrijving

Jongeren en… hun sociale talenten bestaat uit acht projecten, die direct aansluiten bij acht categorieën van sociaal gedrag:

. Ervaringen delen
. Aardig doen
. Samen werken en doen
. Een taak uitvoeren
. Jezelf presenteren
. Een keuze maken
. Opkomen voor jezelf
. Omgaan met ruzie

Voorbeeld

In een klas roken en blowen veel leerlingen. Veel doen dit om 'erbij te horen'. Tijdens het project Opkomen voor jezelf kunt u dit als voorbeeld gebruiken, om leerlingen 'nee' te leren zeggen als ze iets (eigenlijk) niet willen.

Werkwijze

Jongeren en… hun sociale talenten bestaat uit docentenmateriaal en leerlingwerkbladen. Dankzij differentiatiemogelijkheden en het uitbreiden van tijd of lesmomenten kunt u de projecten aanpassen aan het door u gewenste niveau. Hiermee is Jongeren… en hun sociale talenten geschikt voor leerlingen van praktijkonderwijs tot vwo.

Elk project bevat materiaal voor vier lesmomenten. Iedere les bestaat uit een klassikaal deel en een deel waarin de leerlingen zelfstandig werken op het leerlingwerkblad. Het zelfstandig werken vindt soms individueel en soms in groepjes plaats. Een deel hiervan gebeurt in de les en een deel daarbuiten.


Bekijk een deel van deze uitgave

CED-Groep, Postbus 8639, 3009 AP Rotterdam|010-4071 599|info@cedgroep.nl, www.cedgroep.nl