Taakspel in de klas

Artikel: U30-1-2

Taakspel in de klas
Praten tijdens de uitleg, naar buiten kijken tijdens het werken, wiebelen op de stoel; in elke klas komt wel eens ongewenst gedrag voor. De oplossing? Taakspel! Met Taakspel stimuleert u gewenst gedrag. En dát verbetert de sfeer in de klas.
Toevoegen aan winkelwagen
Prijs: 126,00 Euro

Let op! U kunt dit artikel niet direct via de webwinkel bestellen. Gebruik hiervoor het bestelformulier bij 'Documenten' aan de rechterzijde (Word document), en stuur dit naar verkoop@cedgroep.nl.


ISBN: 90-806530-1-2
Bestelnummer: U30-1-2
Auteur(s): R. van der Sar, M. Goudswaard e.a.
Uitgavejaar: 2001, revisie 2013


Omschrijving

Bekijk voor een snelle indruk van Taakspel de Taakspel-clip

Naar video Taakspel in de klas

Groepsgerichte aanpak

Taakspel is een groepsgerichte aanpak waardoor leerlingen zich beter aan klassenregels houden. Onrustig, storend en eventueel aggressief gedrag neemt af. De leerkracht let vooral op gewenst gedrag en deelt complimenten uit. Prettige omgangsvormen leiden tot een prettig klassenklimaat.

Regels

Leerlingen spelen Taakspel in teams tijdens de reguliere lessen. De leerlingen stimuleren elkaar om zich aan de afgesproken regels te houden. Alleen dan komen ze in aanmerking voor de beloning die van tevoren is afgesproken. Leerlingen én leerkrachten beleven veel plezier aan het spelen van Taakspel.

Begeleider in het SBO of SO?

Ook scholen in het speciaal basisonderwijs en het speciaal onderwijs kunnen Taakspel spelen. Soms denken Taakspelbegeleiders of leerkrachten dat ze daarvoor de regels en opzet van Taakspel flink moeten aanpassen voor hun doelgroep. Maar dat is niet het geval. Met een paar kleine aanpassingen werken ook leerlingen van het SBO en SO goed met Taakspel.


Voor schoolbegeleiders en ambulante begeleiders die Taakspel (ook) willen begeleiden op een SBO- of een SO-school is nu een overzichtelijke handleiding beschikbaar (zie het bestelformulier). De inhoud is gebaseerd op de ervaringen en tips van schoolbegeleiders en ambulante begeleiders die nu al werken met Taakspel in het SBO en SO. U kunt dit katern gebruiken als aanvulling op het Implementatiehandboek Taakspel voor begeleiders.

Voorbeeld

Bekijk een deel van de docentenhandleiding van Taakspel in de klas.

Bestellen

Wilt u een Taakspeldoos of andere materialen bestellen? Download dan het bestelformulier aan de rechterzijde van deze pagina (onder 'Documenten', kies 'Document lezen' om het te kunnen downloaden). Scholen kunnen samen met een gecertificeerde schoolbegeleider het bestelformulier invullen en opsturen.

De dvd met instructiefilms voor het werken met Taakspel en de losse kaartenset kunt u zowel via het formulier als direct via de webwinkel bestellen.

Nieuw!

Gebruikt u Taakspel al een tijdje en beginnen de kaarten te verslijten? Vanaf nu kunt u de kaarten bij Taakspel in de klas ook los bestellen. U krijgt ze in 8 kleuren (in totaal 80 kaarten) met plastic doosje.

Licentie

Taakspel is alleen in licentie verkrijgbaar. Training en begeleiding zijn noodzakelijk om de beoogde effecten te behalen. Voor basisscholen betekent dit dat zij Taakspel alleen inclusief begeleiding kunnen kopen.

Kijk voor informatie over Taakspel op www.taakspel.nl.

Gerelateerde artikelen

CED-Groep, Postbus 8639, 3009 AP Rotterdam|010-4071 599|info@cedgroep.nl, www.cedgroep.nl