Vreedzaam - Handpoppen Aap en Tijger

IMG 20191212 WA0000

Aap en Tijger zijn handpoppen die bij de lessen van Vreedzaam in groep 1-2 en 3 regelmatig een hoofdrol spelen.

39,49

Aap en Tijger zijn handpoppen die bij de lessen van Vreedzaam in groep 1-2 en 3 regelmatig een hoofdrol spelen.

ISBN: n.v.t.
Bestelnummer: V083
Auteur(s): Leo Pauw, Jakob van Sonderen
Uitgavejaar: 2011

Let op: de materialen van Vreedzaam kunnen alleen besteld worden als er een samenwerking is met een voor Vreedzaam gecertificeerde trainer/adviseur, die in dienst is van een onderwijsadviesbureau waar de CED-Groep een contract mee heeft afgesloten.

Aap en Tijger worden als handpoppen gebruikt bij de activiteiten voor peuters en in de lessen van groep 1/2 en de eerste maanden in groep 3. Kinderen identificeren zich gemakkelijk met poppen en zijn geneigd gedachten en gevoelens op hen te projecteren. Zodoende leent een rollenspel met poppen zich heel goed om kinderen op betrokken wijze te laten leren.

Voorbeeldlessen

Voorbeeldlessen voor peuters, basisonderwijs, het speciaal onderwijs en het speciaal voortgezet onderwijs kun je downloaden op devreedzame.school

Kennismaking, invoering en aanmelding

Wil je kennismaken met De Vreedzame School? Via de website De Vreedzame School een informatiepakket aanvragen of voorbeeldlessen bekijken. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met scholen die al ervaring hebben opgedaan met het programma.

Invoering

Invoering van De Vreedzame School kan niet zonder invoeringstraject. Niet omdat we denken dat scholen niet zelf een lesprogramma kunnen invoeren, maar omdat De Vreedzame School gaat om het werken aan een gezamenlijke pedagogische visie, die moet leiden tot een gezamenlijke pedagogische aanpak van alle leerkrachten (en onderwijsondersteunend personeel) in de school. Naast de lessenserie bestaat het programma daarom uit een training voor leerkrachten, klassenbezoeken en coaching, opleiding van leerlingmediatoren en workshops voor ouders. De invoering van het programma wordt verzorgd door een gelicenceerde De Vreedzame School-trainer die is opgeleid door de CED-Groep.

Aanmelding

Wil je weten wat een invoeringstraject van De Vreedzame School betekent? Neem mailcontact op via het Secretariaat van De Vreedzame School.

Tags: Vreedzaam

Vreedzaam - Handpoppen Aap en Tijger

39,49
x