Een nieuwkomer in je groep

Artikel: U049-6

Een nieuwkomer in je groep
Zorgen voor een veilig pedagogisch klimaat.
Toevoegen aan winkelwagen
Prijs: 27,50 Euro
ISBN: 978-90-5676-049-6
Auteurs: E. van Efferen - Wiersma
Uitgavejaar: 2017


Omschrijving


Volgende week krijg je een nieuwe leerling in je groep: een jongetje dat vorig jaar met zijn gezin is gevlucht uit Syrië. Een nieuwkomer. Hij heeft het afgelopen jaar een taalbad gekregen binnen een AZC-school en nu is hij, midden in het schooljaar, in jouw groep geplaatst. Hoe zorg je ervoor dat hij zich welkom voelt? Hoe kondig je deze nieuwe leerling aan binnen een groep? En wat moet je praktisch in ieder geval regelen? In deze brochure vind je het antwoord op de eerste vragen die je hebt als je een nieuwkomer in je groep krijgt.

Voor wie?

Deze brochure is bedoeld voor leerkrachten uit het regulier- en speciaal basisonderwijs van scholen, die zorgen voor de vervolgopvang van nieuwkomers. Deze nieuwkomers zijn afkomstig van een eerste opvang, zoals een AZC school of een opvanggroep, en komen binnen in een bestaande groep.


Leerkrachten vinden in deze uitgebreide brochure praktische handreikingen om een veilig pedagogisch klimaat voor deze leerlingen te creëren en te behouden. De brochure sluit aan bij de boekenserie Gedrag is een vak en Gedrag is een signaal.

Voorbeeld


Bekijk een deel van deze uitgave


.

Gerelateerde artikelen

CED-Groep, Postbus 8639, 3009 AP Rotterdam|010-4071 599|info@cedgroep.nl, www.cedgroep.nl