Bliksemstart

Artikel: U055-7

Bliksemstart
Word een topleraar in 100 dagen!
Toevoegen aan winkelwagen
Prijs: 34,95 Euro
ISBN: 978-90-5676-055-7
Bestelnummer: U055-7
Auteur(s): P. Bambrick-Santoyo, bewerking en vertaling door R. Jacobs, S. Smit
Uitgavejaar: 2018Omschrijving


Je eerste dag op je nieuwe school is aangebroken. 26 leerlingen kijken je verwachtingsvol aan. Wie staat er voor onze klas en wat gaat er gebeuren?

De eerste periode van je loopbaan als leerkracht is pittig. Je hebt vast wel eens het gevoel dat het lesgeven beter kan, dat er meer uit te halen is. Waar ligt het nou precies aan dat het de ene dag een stuk beter gaat dan de andere? Hebben collega's dat ook? Je wilt er graag aan werken, maar waar te beginnen?

Bliksemstart biedt een stapsgewijze aanpak met concreet uitgewerkte actiestappen waarmee je in korte tijd beter en met meer plezier gaat lesgeven.

Hoe werkt het?

Je vult voor jezelf de starttest in. Hiermee scan je in één oogopslag waar je staat. Meteen wordt zichtbaar aan welke ontwikkelpunten je als eerste moet werken. Je hebt je eigen 'instapmoment', afhankelijk van waar je staat in je ontwikkeling als leerkracht. De volgorde van deze starttest is bepaald op basis van onderzoek binnen de Uncommon schools in Amerika, de bakermat van Teach Like a Champion.


Begin bij de basis! Werk aan je ontwikkeling door de handige actiestappen op te volgen en te oefenen in de praktijk. Je zult zien dat je direct resultaat boekt. Ook bij je leerlingen! En daar doe je het toch voor. Je kunt je ervaringen delen met collega's door de feedback te vragen die bij elke stap wordt aanbevolen.

Bliksemstart is geschikt voor beginnende leerkrachten, zij-instromers en leerkrachten in het basisonderwijs die al enige tijd voor de klas staan.

Voorbeeld

Bekijk een deel van deze uitgave

Bekijk het filmpje

Gerelateerde artikelen

CED-Groep, Postbus 8639, 3009 AP Rotterdam|010-4071 599|info@cedgroep.nl, www.cedgroep.nl