E-learningmodule: Introductie Breinleren

Artikel: E-004

E-learningmodule: Introductie Breinleren
Er is steeds meer bekend over het functioneren van het brein. Maar wat kunt u ermee in de klas? Wat is de rol van executieve functies bij het leren?
Toevoegen aan winkelwagen
Prijs: 75,00 Euro
Voor wie is de e-learningmodule bedoeld?
Leerkrachten po/so

Waar gaat de cursus over?

Er is steeds meer bekend over het functioneren van het brein. Maar wat kunt u ermee in de klas? Wat is de rol van executieve functies bij het leren? De neuropsychologische invalshoek, die het uitgangspunt is van deze e-learningmodule, geeft u een frisse blik op het lesgeven. Door te begrijpen wat er tijdens de les in het brein van leerlingen gebeurt, kunt u uw handelen nog nauwkeuriger afstemmen op dat wat leerlingen op dat moment nodig hebben.

Cursusinhoud

• informatieverwerking van ons brein

• rol van executieve functies bij het leren
• analyseren hoe een schoolopdracht van invloed is op het lerende brein
• toets over de basis van het lerende brein
• opdracht om met deze kennis aan de slag te gaan in uw eigen dagelijkse praktijk

Wat u verder nog moet weten

De e-learningmodule is zelfstudie, toetsing en reflectie in één. Bij het doorlopen van de e-learningmodule krijgt u nieuwe leerstof gepresenteerd, dan volgt een stukje verwerking van deze leerstof met diverse oefenvormen waarbij u direct feedback krijgt. Zo controleert u direct of u de leerstof beheerst. In de module wordt u gevraagd om een link naar de praktijk te leggen.
U sluit de e-learning af met een eindtoets. Deze toets bestaat uit meerkeuzevragen. U krijgt direct te zien of u wel of niet geslaagd bent. Als u slaagt, ontvangt u automatisch een certificaat. Er is één herkansing mogelijk.

Deze e-learningmodule is het eerste onderdeel van de cursus Het lerende Brein (S 4165). U kunt de e-learningmodule ook zonder de daaropvolgende cursus volgen als zelfstandig onderdeel.

Registerleraar
Er wordt een aanvraag gedaan voor 4 RU punten bij Registerleraar.

Informatie en aanmelden
Wilt u zich aanmelden voor de e-learningmodule Breinleren ? U kunt dit product hier aanschaffen. Na betaling met Ideal ontvangt u de eerstvolgende werkdag per mail uw gebruikersnaam en inlogcode voor de e-learningmodule. Betaalt u d.m.v. een factuur, dan ontvangt u de inloggegevens nadat de factuur is voldaan.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Stuur uw vraag naar ced-online@cedgroep.nl.

CED-Groep, Postbus 8639, 3009 AP Rotterdam|010-4071 599|info@cedgroep.nl, www.cedgroep.nl