Wereld vol Woorden

Artikel: U073-1

Wereld vol Woorden
Cursorische aanpak voor taallessen aan nieuwkomers in het basisonderwijs
Toevoegen aan winkelwagen
Prijs: 500,00 Euro

Opgelet: Plaats uw bestelling via verkoop CED-Groep met het bestelformulier. U vindt dit formulier aan de rechterkant van het scherm onder het kopje documenten.

De verwachte publicatiedatum van het eerste deel (blok A) van Wereld vol Woorden is in augustus 2019 (het tweede deel, blok B, volgt in januari 2020). U kunt uw bestelling alvast plaatsen via verkoop CED-Groep en het bestelformulier aan de rechterkant van het scherm onder het kopje documenten.

Doet u mee met Lokaal Besteden van Stichting Kinderpostzegels? Ook dan kunt u uw bestelling plaatsen door het bestelformulier te mailen aan verkoop CED-Groep . Optioneel bij Wereld vol Woorden, de cursorische aanpak, is het schooltaalwoordenpakket. Binnen Lokaal Besteden wordt dit pakket vergoed. U kunt dit bestellen bij Uitgeverij Rezulto.


ISBN: 978-90-5676-073-1
Auteurs: Maaike Dalhuisen, Yolaine de Wit, Astrid Kraal,
Dineke de Groot en Arie van den Berg
Uitgavejaar: 2019


Omschrijving

Wereld vol Woorden is speciaal lesmateriaal voor nieuwkomers van 6 t/m 11 jaar op de basisschool. Met Wereld vol Woorden bied je, ondersteund door de materialen van LOGO 3000, de eerste basis van het Nederlands aan. Leerlingen leren de frequente basiswoorden (BAK) en oefenen hiermee in mondelinge activiteiten en opdrachten. Het materiaal is geschreven door en samen met leerkrachten uit de praktijk.

Cursorische aanpak

Wereld vol Woorden is een cursorisch opgezet programma. Dat betekent: met een systematische opbouw, waarbij de onderdelen na elkaar zijn gepland.
De cursorische aanpak in Wereld vol Woorden is ook concentrisch, want leerinhouden komen terug, maar dan moeilijker.
De kennis die de leerlingen opdoen in Blok A wordt in Blok B uitgebreid. Er is een opbouw in:
. Woordenschat
. Taalfuncties
. Taalproductie
. Verhalen

De thema's van Wereld vol Woorden

Ieder thema van Wereld vol Woorden duurt twee weken.
Blok A:
1 Welkom op school
2 Voel je thuis
3 Kijk eens in de spiegel
4 Naar buiten
5 Ga je mee?
6 Boos, bang, blij
7 Hoera, een baby
8 Ik ben jarig

Blok B:
1 Klaar voor de start!
2 Naar de stad
3 Dokter en tandarts
4 Natuur
5 Op bezoek in Nederland
6 Vandaag voel ik mij...
7 Wat wil jij later worden?
8 Feest je mee?

Woordenschat en mondelinge taalvaardigheid

Taalaanbod van, instructie door en interactie met de leerkracht is essentieel.
Leerlingen kunnen daarom niet zelfstandig met Wereld vol Woorden aan de slag. De focus van het programma ligt op woordenschat en mondelinge taalvaardigheid.

Herhalen en toetsen

Na elke vier thema's is er een herhaalweek en een toetsweek. Er worden suggesties en voorbeelden gegeven voor activiteiten om in de herhaalweek te doen. Hieruit kun je je eigen keuze maken. Wereld vol Woorden voorziet in een methodegebonden woordenschattoets.

Logo 3000 en Zien is Snappen

Per les wordt aangegeven welke platen van LOGO 3000 bruikbaar zijn en welke grammaticalessen van Zien is Snappen bij de les passen. Handig voor de gebruikers van deze materialen!

Voorbeeld bekijken

Bekijk een deel van deze uitgave

Lokaal Besteden

Stichting Kinderpostzegels wil graag scholen (kinderen en leerkrachten) meer betrekken in het doel van de Kinderpostzegelactie en gezamenlijk de beslissing voor projecten voor hulp aan kwetsbare kinderen nemen. Scholen kunnen tot de start van de Kinderpostzegelactie (25 september 2019) kiezen uit geselecteerde projecten of een eigen doel kiezen. Een van de projecten is Wereld vol Woorden. Geïnteresseerd? Ga naar de site van Stichting Kinderpostzegels en kies bij 'lokaal besteden' voor de optie 'project dichtbij'.

Gerelateerde artikelen

CED-Groep, Postbus 8639, 3009 AP Rotterdam|010-4071 599|info@cedgroep.nl, www.cedgroep.nl